Виправний заклад відмовилося надати адвокату відомості про роботу та зарплату Зайцевої

Фото: София Митина / ХарківTimes

Керівництво виправного центру, в якому відбуває покарання винуватиця ДТП на Сумській, яка забрала життя шістьох харків’ян, Олена Зайцева, відмовилося надати адвокату потерпілих Ларисі Матвєєвій відомості про роботу та заробітну плату ув’язненої.

Про це Матвєєва повідомила кореспонденту Харків Times.

За її словами, на сьогоднішній день Зайцева виплатила компенсації в сумі 31 грн. 67 коп. двом постраждалим у ДТП.

Спроба адвоката з’ясувати в керівництва пенітенціарної установи, чому перерахована саме така сума, який розмір зарплати, одержуваної ув’язненою Зайцевою, та ким вона працює – не увінчалася успіхом.

“Ми зверталися з адвокатським запитом із проханням надати інформацію про те, чи працює Зайцева і якщо так – то як і ким, але нам відмовлено було керівництвом виправного центру в наданні такої інформації”, – розповіла Матвєєва.

Керівництво пенітенціарного центру посилалося у своїй відмові на неможливість “розголошення персональних даних”.

Адвокати постраждалих мають намір звернутися з офіційним запитом до Служби виконання покарань, щоб все-таки отримати відповідь на свої питання.

Другий засуджений у справі про ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року Геннадій Дронов, за словами Матвєєвої, наразі не почав виплачувати компенсацію постраждалим, і адвокату невідомо, коли він почне. Матвєєва заявляє, що під час розгляду судом касаційної скарги Дронова він стверджував по відеозв’язку, що “планує працювати й виплачувати цю суму”.

Всього, згідно із вироком суду, Зайцева та Дронов зобов’язані виплатити постраждалим вісім мільйонів гривень.

Як повідомляв Харків Times, у квітні Верховний Суд України залишив без зміни вироки у вигляді 10 років позбавлення волі для Олени Зайцевої та Геннадія Дронова – винуватців смертельної аварії на вулиці Сумській у Харкові, що забрала життя шести осіб. Вирок Верховного Суду є остаточним і не підлягає оскарженню.